Wandeling door ONS TUINDORP

 

Wist u dat in Tuindorp ‘t Lansink bijna 30 rijksmonumenten zijn? Om nog maar niet te spreken over de door de gemeente aangewezen gemeentelijke monumentale bebouwingen. Het is dan ook geen wonder dat Tuindorp in 2003 het predicaat ‘Beschermd Dorpsgezicht’ kreeg opgespeld.

 

Het is al weer ruim 25 jaar geleden dat Tuindorper Homme Martinus een wandeling door Tuindorp beschreef. Daarbij werden diverse details aangegeven, die kenmerkend zijn voor de straten en huizen in Tuindorp ‘t Lansink. Op basis daarvan hebben Raymond Krijnsen en Rob Wegdam deze wandeling van ongeveer vijf kilometer opnieuw beschreven en er allerlei uitgebreide informatie aangekoppeld.

 

Naast bijzondere foto’s zijn er QR-codes in het boekje opgenomen, die voor echte liefhebbers extra achtergrond-informatie verstrekken. Het bestuur van de Stichting Tuindorp heeft er voor gezorgd, dat diezelfde QR-codes ter plaatse ook in stoeptegels en/of muurplaatjes zijn verwerkt. Een schat aan informatie over het mooiste tuindorp van Nederland.

 

Al wandelend te bekijken!

 

Informatie over Wandelgids: 06 - 53 97 33 32

Op vrijdagmiddag 3-3-2023 om 3 uur worden op het C.T. Storkplein in Tuindorp ‘t Lansink de eerste drie exemplaren van de wandelgids Wandeling door ONS TUINDORP uitgereikt aan Han van den Heuvel (Regisseur Routenetwerken), Homme Martinus (historisch ontwerper Tuindorpwandeling) en Marco Krijnsen (auteur ONS TUINDORP).

De bestaande wandeling is herschreven door Raymond Krijnsen en Rob Wegdam.

De wandelgids wordt uitgegeven door uitgeverij ROGEKO

De wandelgids bevat een drie-traps-raket aan informatie:

– een platte wandeling (LA, RD, RA)

– enige achtergrondinformatie over verschillende punten onderweg

– en er zijn 19 QR-codes in de routebeschrijving opgenomen, die naar een diepgaander achtergrondverhaal verwijzen. (Binnenkort worden die QR-codes ook op de route zelf aangebracht.)

Wandelgids, 5 km wandeling door

Tuindorp 't Lansink te Hengelo.

Op 3-3-2023 om 3 uur worden eerste 3 wandelgidsen overhandigd op het C.T. Storkplein.